Up-date BC Oranjewijk

Dag allen,

Hierbij weer een berichtje van ons Buurtcentrum Oranjewijk. Op dit moment beraden de politici zich over eventuele nieuwe maatregelen v.w.b. de oplopende corona cijfers. Ik houd jullie vanaf vandaag weer op de hoogte van de ontwikkeling in deze en wat dat weer gaat betekenen voor het Buurtcentrum.

 

Dan hebben wij op 4 september j.l. een prachtige buurtbrunch gehad. Er was een hele mooie opkomst van ongeveer 70 buurtbewoners en ook het weer deed gelukkig zonnig mee.  Met medewerking van het broodjeshuis Cross Roads die heerlijk belegde broodjes bezorgde, deed ook cateringbedrijf Jasmijn zijn best een ieder te voorzien van een heerlijk lunchpakket. Dit alles werd goed ontvangen door de bewoners en terwijl zij deze heerlijk lunch nuttigden, konden zij genieten van de muziek van Wout van der Lei. Hij bracht een muzikale intermezzo van allerlei aard.

Ook werd er door Aletta van den Berg een toespraak gehouden over de verhuizing van de Oranje huiskamer naar het Buurtcentrum en wat dat in de praktijk zou gaan betekenen. Een aantal wensen konden nog opgegeven en ingeleverd worden door buurtbewoners, wat zij graag wilden aan activiteit en wat zij misten in de buurt.

Na de toespraak werden er voor de buurtbewoners koffiepasjes uitgereikt waarmee zij dagelijks één kopje koffie/thee kunnen halen in het Buurtcentrum. Dit ook om de nieuwe situatie en ruimte van de Oranje Huiskamer te gaan gebruiken. De nieuwe naam is Tuinkamer, echter deze zal weer worden aangepast naar een passende naam.

Na een enerverende Brunch die mede door de Gemeente Groningen gesubsidieerd werd, kon men nog nagenieten met een aperitiefje en het mooie weer op het terras van het Buurtcentrum. Al met al een zeer geslaagde Buurtbrunch en een mooie foto compilatie zal ik toevoegen.

 

Dan zijn wij weer druk doende met alle activiteiten voor zover mogelijk aangaande de Corona voortgang. Wij hebben een aantal activiteiten af moeten stoten maar ook weer nieuwe mogen ontvangen. Dit alles maakt dat wij wederom gelukkig een druk bezet Buurtcentrum zijn. De nieuwe activiteiten zijn o.a. inburgeringscursus van vluchtelingenwerk 3 keer per week, kinderyoga van Marabou op de zaterdagochtend 3 groepen, en hebben we afscheid moeten nemen van MBVO (meer bewegen voor ouderen) Country-line dance en stijldansen. Wel ben ik al bezig toch nog één van deze activiteiten terug te krijgen omdat dat simpelweg bij het Buurtcentrum hoort.

 

Dan ben ik op zoek naar een hobby-kok die voor ons allereerst 2 keer per week een maaltijd wil bereiden die wij aan de buurtbewoners kunnen serveren. Dit voor een laagdrempelig bedrag en voor buurtbewoners de gelegenheid andere mensen te kunnen ontmoeten en te socialiseren.

Voor meer informatie en om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen kunt u bellen met 050-3127738 of middels het emailadres : buurtcentrumoranjewijk@outlook.com

 

Voor nu is dit de up-date van de gebeurtenissen in en rondom Buurtcentrum Oranjewijk.

Namens Beheer en Bestuur,

Helena Hoving