Opening nieuw seizoen 2021

De zomervakantie is weer voorbij, we gaan weer richting de herfst, maar…..ook het begin van het nieuwe seizoen!!!

De corona perikelen zijn nog niet voorbij maar we mogen best weer meer mits we elkaar maar in de gaten en in bescherming blijven houden.

Ons Buurtcentrum heeft ook veel last gehad van de lock-downs maar als we geen extra ondersteuning subsidie hadden ontvangen van de Overheid en de Gemeente Groningen dan schreef ik nu een ander bericht.

Gelukkig kan ik mededelen dat wij weer kunnen starten met een fris nieuw programma! O.a. de inburgeringscursus van St. Vluchtelingenwerk, kinderyoga op de zaterdagochtend en niet te vergeten ons huis/ tuinkamer traject, waarbij wij de nieuwe tuinkamer open stellen voor de oud bewoners van de huiskamer enz.

verder zijn de plannen voor maaltijden voor de buurtbewoners nog steeds in ontwikkeling, en zijn er onze vaste activiteiten die gelukkig nog steeds doorgaan. Sommige in afgeslankte vorm of nieuwe docent(e) en een enkele die echt stopt als groep door hoge leeftijd en geen nieuwe leden meer kunnen aanwenden. Kortom we gaan weer van start!!!

Dan hebben wij morgen zaterdag 4 september dankzij de GEMEENTE GRONINGEN HERSTART SUBSIDIE een buurtbrunch kunnen organiseren. Hoewel we in zeer korte tijd alles moesten opzetten van ontwerpen, flyeren, inkopen en huren is het ons gelukt om voor morgen bruisend het nieuwe seizoen te openen!

Dit kunnen wij niet en hadden wij nooit kunnen realiseren zonder onze geweldige team vrijwilligers, de hulp van de Gemeente Groningen, Het cateringbedrijf Jasmijn, Broodjeshuis Crossroads van de kerklaan, Hettema en onze vaste leveranciers voor de horeca.

Na de inschrijving mogen we morgen 70 bewoners ontvangen voor de lunch die duurt van 12.00-14.00 uur. Ons Bestuurslid Joke Menssink zal een opening praatje houden waarin u meer informatie over activiteiten en dergelijke krijgt. (Deze inschrijving is uiteraard al gesloten en kunnen mensen zich niet meer opgeven!!!)

Wij van het Buurtcentrum Oranjewijk, Het Bestuur en beheer als alle vrijwilligers hopen op een nog meer corona vrijer seizoen en dat wij u heel graag weer warm mogen ontvangen in ons prachtig Buurtcentrum. Want niet alleen zijn onze vrijwilligers het hart en motor van het Buurtcentrum, u als deelnemer en bezoeker en participant bent daar ook zeker onderdeel van.

Namens Bestuur, Beheer en Vrijwilligers Buurtcentrum Oranjewijk wensen wij u een heel mooi seizoen en voor de Brunch deelnemers morgen een hele leuke, fijne en lekkere Buurt Brunch gewenst!