Voortgang Corona perikelen Buurtcentrum Oranjewijk

20 Juni 2020,

Aan alle deelnemers en bezoekers Buurtcentrum Oranjewijk,

We zijn met zijn allen in een lange quarantaine geweest en langzaam aan mogen en kunnen we weer kleine activiteiten op gaan starten. Mensen willen wel weer een doel hebben, uit huis kunnen gaan en weer deel nemen aan hun ontspannende activiteit. Elkaar weer ontmoeten en bijpraten. Het sociaal verkeren in ons Buurtcentrum.

Intussen zijn wij druk doende geweest alle voorzorgsmaatregelen conform het Corona Beleid van de Overheid in de praktijk te brengen. Dit geeft de bezoekers en deelnemers niet alleen een veilig gevoel maar ook voor onze eigen vrijwilligers. Zij zijn immers de mensen die alles draaiende houden en jullie als deelnemers en bezoekers ontvangen.

We zijn gaan starten met inachtneming van de 1,5 m. afstand norm, met de cliënten van Dagbesteding Stiz. Zij zijn een groep met juist die mensen, die nog meer ritme en structuur in het dagelijkse leven nodig hebben dan wie ook. Het gaat goed en zijn de kleine groepjes verdeelt over meerdere ruimtes voor zolang het kan en nodig is. Wat een blijde gezichten en wat houden ze zich goed aan de nieuwe richtlijnen. Ook onze gitaardocent die één op één les geeft mocht weer beginnen.

De SKSG onze mede participant is ook gestart om de kinderen na schooltijd weer op te vangen. Zij doen dit in hun eigen ruimtes en voorkomen zo de mengeling tussen de mensen van de Dagbesteding en hun kinderen, om elkaar te beschermen. En dat gaat prima!

Op deze wijze komt er toch weer enige reurink in ons centrum en dat voelt goed. Natuurlijk is het voor ons allen wennen aan de nieuwe soms nog wat ongemakkelijke regeltjes en voorwaarden. Maar samen opletten en elkaar erop wijzen als het fout dreigt te gaan, dan komt dat zeker goed.

De grotere groepen met contactactiviteiten en dan met name de zangkoren zullen weer van start gaan in september. Het is niet leuk om deze groepen nog niet te kunnen ontvangen, maar veiligheid voor alles. Daarbij speelt angst bij sommige deelnemers en docenten ook een grote rol. Dat neem je niet zomaar weg.

Dan heb je natuurlijk de zomervakantie die binnenkort begint. Deze periode geeft voor ons Beheer en vrijwilligers de tijd om extra opknap klussen te doen. Om zo in september als het weer helemaal kan een ieder in een veilige, frisse omgeving weer terug te ontvangen.

Maar het allerbelangrijkste is dat jullie allemaal goed gezond blijven!!!

Namens Bestuur/ Beheer en vrijwilligers

Met vriendelijke groet,
Helena Hoving
Bedrijfsleider Buurtcentrum Oranjewijk