Up-date allerlei 2023

Dag allemaal,

Het kan nog en wil een dan ook alle bezoekers en deelnemers als ook participanten van Buurtcentrum Oranjewijk een héél voorspoedig 2023 wensen!

Dat we weer mooie projecten en nieuwe activiteiten mogen ontwikkelen, en voor iedereen wens ik betere vooruitzichten qua stijgende kosten in het levensonderhoud.

Dan wil ik de datums die gepland staan voor het oplooppodium in februari en maart afmelden. Ik houd iedereen op de hoogte voor de planning van de datums na maart!!! Deze gaan dus niet! door!

Wat is er verder te melden? De nieuwe activiteiten die van start zijn gegaan bv:

 1. Cursus Vision Board (collage maken) maken op de maandagmiddag o.l.v. Tineke Buursema. Tijd van 13.00-15.00 kosten € 7.00 per les. Er zijn nog plekken vrij voor deelname.
 2. Repair kleding op de dinsdagochtend van Suzanne Hofsteenge is ook gestart en een aantal buurtbewoners hebben haar gevonden. Je kan dus binnenlopen als je kleding gerepareerd wil hebben, het zelf doen of onder begeleiding van Suzanne of haar collega. Er zijn naaimachines aanwezig, als ook een kopje koffie of thee. Lijkt het u gezellig om hier bij te zijn dan kan dat op de dinsdagochtend van 09.00-12.00 uur, aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden.
 3. Er is nu een 2e groep Spaanse les gestart in de huiskamer, deelname is gratis maar u kunt wel een vrijwillige bijdrage doen in het gezamenlijke potje van deze groep. U kunt zich aanmelden of meer informatie vragen bij Buurtcentrum Oranjewijk.
 4. In de maak training rots en water voor kinderen op de woensdagmiddag. Door de docente van Marabou kinderyoga. Houdt het nieuws in de gaten voor de definitieve planning en start.
 5. Op de vrijdagochtend hebben wij het koffie uurtje voor de buurtbewoners maar u kunt ook op andere ochtenden een kopje koffie komen drinken. U krijgt dan een koffiepasje voor het eerste kopje koffie gratis.
 6. Eind januari stopt de expositie van Hanneke Sadgui en zal er een nieuwe starten hierover zal nieuws gepost worden.
 7. Elke maandagochtend is het WIj -Team aanwezig in de grote zaal van het Buurtcentrum Oranjewijk om buurtbewoners te ontvangen met allerlei vragen aangaande zorg, hulp op allerlei gebied van het invullen van formulieren hetzij digitaal of de papieren versie. Loop eens binnen en ontmoet de leuke medewerkers van het Wij-Team! Zij zijn er van 09-00-13.00 uur.

Verder zijn er alle andere vaste activiteiten maar zal ik u ook dit jaar weer doorlopend op de hoogte houden van allerlei zaken en ontwikkelingen.

Wat verder als wens staat is een fitnesstuin/ beweegtuin op het terrein van het Buurtcentrum. Ook hierin houdt ik u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Dan heb ik nog als laatste de oproep voor vrijwilligers / participatiebaners die wij wel kunnen gebruiken voor het uitvoeren van de volgende taken:

 1. Gastheer/ vrouw gezocht voor het schenken van koffie en thee overdag of eventueel in de avonduren.
 2. Toezichthouder voor in het weekend tijdens activiteiten en na sluitingstijd.
 3. Terrein onderhouden van het vegen van de straten als ook onkruid wieden en allerlei andere kleine klusjes.
 4. Een conciërge voor klein onderhoud en bv schilderen van wanden en alle voorkomende kluswerkzaamheden.

Al is het een uurtje wat u ter beschikking heeft of een dagdeel wij zijn blij met alle vormen van bijdragen voor het Buurtcentrum. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Helena Hoving 050-3127738 of buurtcentrumoranjewijk@outlook.com

Tot zover de nieuwe up-date voor het jaar 2023!!