Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Design your Life in actieweb

De zin van onzin Als kind konden we heerlijk knutselen en hadden we simpelweg plezier in het maken van allerlei onzin. Maar als we ouder en serieuzer worden vergeten we hoe dat moet. Met alle gevolgen van dien. Wat gedachteloos rommelen en spelen leek, blijkt toch zinvoller dan we denken. Ja, echt! Het is hoog tijd om onszelf te bevrijden en weer kinderlijk te spelen om je eigen fantasie op de loop te laten en fantasiewerelden te creëren. Opbouw van de cursus

Iedere les heeft een ander thema. En proberen verschillende technieken uit. Om het thema te illustreren zal ik voorbeelden laten zien. Daarna ga je zelf aan de slag met meegebrachte tijdschriften, kranten, fotokopieën of wat we maar kunnen gebruiken. Aan het eind van de les is er ruimte om het resultaat in de groep te bespreken. Het hoeft niet en het hoeft ook niet ‘af’ te zijn. Plezier staat voorop.

Cursusdata op maandagmiddag 13:00 - 15:00 uur: 10, 24 en 31 oktober, 7, 14, 21 en 28 november, 5 (of 12) december Prijs voor 8 lessen:   €56,- Voor wie
  • Als je je creativiteit (weer) wilt aanwakkeren.
  • Dromen en wensen wilt visualiseren. Alles wat je aandacht geeft groeit.
  • Als je je wel eens hebt willen aanmelden voor een leuke cursus/workshop, maar die bleek alleen voor kinderen te zijn.
  • En natuurlijk voor iedereen die net als ik verzot is op het maken van collages.
 

oplooppodium

 

Contactpersoon

t: Joke Menssink 0645636251

oplooppodia vervolg in 2022

zie voor info en geschiedenis

Www.oplooppodium.nl e: oplooppodium@gmail.com

Dag(en) & tijd(en)

za: zo: workshops op afspraak 14.30 tot 18.30

Ruimte 2

marabou yoga

Marabou Yoga voor kinderen

Docent Marjolein Hensens

Het doel van kinderyoga is om kinderen, tieners en ouders/verzorgers

te leren om in verbinding te staan met je lichaam & geest.

Spelenderwijs wordt er yoga beoefend aan de hand van thema’s

en/of door boeken/ verhalen.

 

Ouder-kindyoga za 09:30-10:15 Een heerlijk een-op-een moment samen met je peuter/ kleuter. Als ouder/ verzorger deel je samen met je kind de yogamat. Deze les duurt 45 minuten.

 

Kinderyoga za 10:45-11:40 Kinderen zijn van nature puur en onbevangen. De kinderen leren niet alleen hoe je kunt samenwerken, maar leren ook hoe je om kunt gaan met emoties / gevoelens en hoe je bij jezelf kunt blijven. De lessen zijn nuchter en speels van aard. De les duurt 55 minuten.

 

(pre)Tieneryoga za 12:00-12:55 "Piekeren is de verkeerde kant op schommelen” Piekeren is menselijk, meestal heb je er als tiener ook wel eens last van. Je leert stoere en stevige houdingen die je lichaam niet alleen lenig, maar ook krachtig maken. Deze les duur 55 minuten.

IMG_20221117_102529_741

Nieuw!!! Rumbalessen in Buurtcentrum Oranjewijk

HET BUURTCENTRUM ORANJEWIJK GAAT SAMEN MET MAKIJO KIBAS BESI BIJ VELEN BEKEND VAN DE MUZIEKBAND AMBIANCE RUMBA LESSEN AANBIEDEN. WE WILLEN STARTEN MET EEN GRATIS PROEFLES OP DONDERDAG 24 NOVEMBER OM 13.30 UUR IN DE GROTE ZAAL VAN HET BUURTCENTRUM. DE LES DUURT EEN UUR EN IS VOOR ALLE BEWONERS VAN DE ORANJEWIJK. BIJ MINIMALE OPGAVE VAN 8-10 PERSONEN KUNNEN WE GAAN STARTEN. BIJ 20 AANMELDINGEN IS HET MAXIMALE AANTAL DEELNEMERS BEREIKT EN GAAN WE VANAF DAN MET EEN WACHTLIJST WERKEN. OOK WERKEN WIJ SAMEN MET DE STADJERSPAS. INDIEN U DE PROEFLES WILT VOLGEN OP DONDERDAG 24 NOVEMBER OM 13.30 UUR OF MEER INFORMATIE WILT OMTRENT DEZE ACTIVITEIT, DAN KUNT U MAILEN MET buurtcentrumoranjewijk@outlook.com  OF BELLEN OP ONS NUMMER 050-3127738 HELENA HOVING BEDRIJFSLEIDER BUURTCENTRUM ORANJEWIJK

Schilderen Tekenen

Onder begeleiding van de docente, kunstenares Tiny Buurke, wordt er elke woensdagochtend van 9:30 tot 11:30 uur getekend en geschilderd.

De materialen waarvan je gebruik kunt maken zijn: pastel en oliekrijt, ( kleur) potloden, inkt en acrylverf. Kwasten en penselen zijn aanwezig. De onderwerpen zijn vrij, denk aan een landschap, stilleven, mens en dier. Je kunt gebruik maken van foto’s en andere plaatmateriaal. Soms werken we aan een gezamenlijke opdracht. In het voorjaar en in de zomer, als het weer dat toelaat, tekenen en schilderen we buiten.

Er is genoeg plek voor mensen vanaf 18 jaar en ouder. Je hoeft geen ervaring te hebben en kan elk moment instromen.

Er wordt een kleine bijdrage van 5 euro per les gevraagd.

Mocht je belangstelling hebben om ook je creativiteit te ontwikkelen, neem dan contact op met iemand van het kantoor 050 3127738 of kom gewoon langs. Voor informatie mail naar: tinybuurke@hotmail.com

Activiteiten in de buurt

Buurtcentrum Oranjewijk biedt al jaren diverse activiteiten aan voor de bewoners in de wijk en daarbuiten. Van dans tot zang en van koken tot sport.

Als u vrije tijd over heeft en iets leuks wilt gaan doen, hoeft u daar niet ver voor te reizen of te zoeken. Buurtcentrum Oranjewijk biedt namelijk veel leuke activiteiten om aan deel te nemen en voor ieder wat wils.

De een vindt lichaamsbeweging belangrijk terwijl de ander graag een meer artistieke kant op wil. Ook podiumbeesten zijn bij ons van harte welkom, waarbij zang en dans centraal staat.

Buurtcentrum Oranjewijk beschikt tevens over een prachtige horecakeuken, eveneens af te huren voor gebruik.

Mist u een activiteit of heeft u een goed idee?

Buurtcentrum Oranjewijk biedt vele activiteiten aan, vrijwel allemaal georganiseerd door bezoekers.

Mist u een activiteit of heeft u zelf een leuk idee om als activiteit aan te bieden en zelf te organiseren?

Laat het ons gerust weten!